Mozgásterápia csoport


Csoportunkban gyógytornászok, konduktorok, szomatopedagógusok és gyógymasszőrök várják mozgásterápiai rehabilitációra érkező klienseinket.
A rehabilitációs folyamat kezdeteként, terapeutáink vezetésével megtörténik a mozgásállapot felmérése, majd egy megbeszélés során, Önnel közösen alakítjuk ki a lehetséges terápiás célokat.
A foglalkozások modern, speciális eszközökkel felszerelt tornatermeinkben zajlanak, heti rendszerességgel.

A mozgatórendszer problémáinak kezelése, valamint a mozgás élményének biztosítása mellett, számunkra fontos az is, hogy segítséget nyújthassunk a hétköznapok rutinfeladatainak könnyebbé tételében. A napi higiéniában, az öltözködésben, a házimunka elvégzésében és az utcai közlekedésben is nagyobb fokú önállóság érhető el az ideális segédeszköz, és a megfelelő módszer megtalálásával, kialakításával. Éppen ezért segítünk eligazodni az eszközfelíratás menetében, a különböző termékek közötti különbségekben és végigkísérjük a beszerzés folyamatát a felíratástól az átvételig. Mivel intézményünk területén található a Guruló műhelyhálózat egyik műhelye, így új vagy már régi segédeszközét könnyedén személyre szabottá alakíthatjuk igényei szerint.

Hisszük, hogy a sikeres terápia fontos összetevője a jókedv és a kikapcsolódás is, melyekre kerekesszékes kosárlabda, floorball, valamint boccia edzéseken nyújtunk lehetőséget.

 

Facebook